Ortopedska pomagala vrhunske kvalitete: proteze za noge i ruke, invalidska kolica, ortopedski ulošci za cipele, ortoze, steznici i bandaže..
 
 

Kukovi

 

svi proizvodi iz kategorije Helix3D

Novi Helix3D sistem veštačkog zgloba kuka

Postavlja novi standard u području sigurnosti, dinamičnosti, udobnosti, i u potpunosti redefiniše pokretljivost dezartikulacije kuka i delimičnih karličnih amputacija.

Indikacija i područje primene
Pogodno za dezartikulaciju kuka i hemipelvektomiju
Preporučeno prema Otto Bock MOBIS® sistemu Mobility 2 i 3.
Maksimalna telesna težina 100 kg

Helix3D kuk se jedino može koristiti u kombinaciji sa C-Leg® kolenim zglobom.
Samo C-Leg® nudi potrebnu sigurnost korisnika i stoga omogućava pacijentu korišćenje svih prednosti Helix3D zgloba kuka.

Helix3D prednosti:

Patentirana multi-osovinska zglobna struktura...
• proizvodi trodimenzionalno kretanje kuka kompenzirajući karličnu rotaciju i postižući simetričan, prirodan način hoda.
• omogućava redukciju dužine noge za vreme faze njihanja kako bi se smanjio rizik od pada, te povećala funkcionalna sigurnost.
• osigurava optimalni položaj pri sedenju te smanjuje karlični nagib na najmanju moguću meru.
• omogućava veliki ugao savijanja, kako bi olakšao svakodnevne situacije poput obuvanja cipela ili ulaska u automobil.  

 
 
 
 

Kukovi

 

Helix3D

Novi Helix3D sistem veštačkog zgloba kuka Detaljnije...
 
 
 

Kukovi

• Protetičko rešavanje amputacija u kuku jedan je od najvećih izazova današnje ortopedije. Ipak, našim modularnim sistemima postignut je veliki napredak. Protetičke komponente za kuk se nude za nivo aktivnosti MOBIS® 1 do 3. Najčešće se koristi jednoosovinski kuk 7E7.
 

Protetika donjih ekstremiteta

Od proteze možemo očekivati funkciju i izdržljivost koliko i od njene najslabije komponente. Zbog sigurnosti pacijenta i funkcionalnosti proteze ne preporučuje se kombinovanje komponenata različitih proizvođača. Razlog tome je što, zbog visokih standarda kvaliteta, vršima samo testiranja Otto Bock komponenata. Svaka je komponenta laserski gravirana ili ima žig ako se radi o mekanim delovima (npr. kozmetika stopala).